Kuchnia

desery

Błyskawiczne serniczki w pucharkach

Składniki (na 5 porcji)

2 serki waniliowe (np. Danio)
bita śmietana “z papierka” (taka do rozrobienia z mlekiem, np. Dr Oetker)
mleko (ilość odpowiednia do opisu na opakowaniu śmietany)
1 galaretka cytrynowa
opcjonalnie kakao do dekoracji i polewa do lodów

Przygotowanie:

Zaczynam od rozpuszczenia galaretki w szklance wody, odstawiam do wystudzenia. Śmietanę ubijam według instrukcji na opakowaniu, gdy jest już ubita – wlewam serki i miksuję. Do masy dodaję wystudzoną galaretkę i miksuję jeszcze chwilę. Przekładam do pucharków i chłodzę ok 2 godziny (minimum). Posypuję kakao, polewam polewą do lodów lub dekoruję w inny ulubiony sposób.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation