Kuchnia

Orientalnie

Wołowina z pomarańczą, imbirem i szczyptą cynamonu

Wołowina z pomarańczą, imbirem i cynamonem/ (2 porcje)

250 g wołowiny (np. polędwicy, "zrazowej", rostbefu, antrykotu)
mała czerwona cebula
ząbek czosnku
2 cm korzenia imbiru
łyżeczka posiekanej papryczki chilli*
pomarańcza
łyżeczka skórki startej z pomarańczy
sok z 1/2 pomarańczy (ok. 50-70 ml)
2 łyżki sosu sojowego
2 łyżki sosu ostrygowego (można pominąć)**
łyżka miodu
1/2 łyżeczki słodkiej lub ostrej papryki
1/4 łyżeczki cynamonu
2 łyżki oleju roślinnego
sól, pieprz

Przepis po kliknięciu w zdjęcie :)
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation