Kuchnia

Makarony, ryze, kasze

Spaghetti arrabiata


Składniki:

Makaron spaghetti
1kg pomidorów
2 cebule
3 ząbki czosnku
1 łyżka kaparów
garść czarnych oliwek
garść świeżego oregano
pęczek świeżej bazylii
drobno posiekana papryczka chili
świeżo starty parmezan


Makaron ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu.
Pomidory sparzyć, obrać skórkę i pokroić w kostkę. Cebulę pokroić na drobno i podsmażyć na oleju z oliwek, dodać czosnek oraz pokrojone pomidory, które dalej smażyć bez przykrycia do zredukowania płynu. Gdy nasze pomidory nabiorą konsystencji sosu, dodajemy drobno pokrojone kapary,chili, oregano i bazylię pozostawiając odrobinę do dekoracji wierzchu. Ścieramy na tarce parmezan, ugotowany makaron dodajemy do sosu i mieszając podgrzewamy. Przekładamy na talerze, posypujemy parmezanem i dodajemy czarne oliwki + resztę ziół.
Smacznego:)
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation