Kuchnia

racuchy, pączki,gofry, faworki,oponki

Lany chrust

Składniki :

3 jajka,
2 łyżki cukru waniliowego,
1,5 szklanki mąki,
150 ml mleka,
2 łyżki wódki,
olej do smażenia,
cukier puder.

Przygotowanie :

Żółtka z cukrem waniliowym ubij na puszystą masę. Wlej mleko i wódkę. Wsyp mąkę i dokładnie połącz składniki.Z białek ubij sztywną piankę i dodaj na masy.

Ciasto za pomocą lejka przelej do plastikowej butelki. W korku zrób dziurę. Zakręć butelkę. W garnku rozgrzej olej i wlej partiami ciasto tworząc zawijasy. Smaż na złoty kolor z dwóch stron. Chrust przełóż na ręcznik papierowy i posyp cukrem pudrem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation