Kuchnia

kuchnia

pierogi z kajzerek


Składniki

● 5 kajzerek (mogą być czerstwe)
● 1/2 l mleka
● jajko
● bułka tarta
● masło do smażenia

Farsz:
● 30 dag pieczarek
● 15 dag żółtego sera
● cebula
● sól
● pieprz



Bułki przekrawamy, wyjmujemy miąższ. Każdą część moczymy w mleku (od strony skórki). Pieczarki oczyszczamy, myjemy, ścieramy na tarce o dużych oczkach. Ser również ścieramy. Cebulę obieramy i siekamy.
Pieczarki z cebulą doprawiamy i dusimy na maśle, aż woda całkowicie odparuje. Studzimy. Dodajemy ser i miąższ z kajzerek, doprawiamy i mieszamy.
Połówki bułek nadziewamy farszem i zlepiamy jak pierogi. Obtaczamy w jajku i bułce tartej. Smażymy na maśle na złoto z obu stron.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation