Kuchnia

Na ruszt pod chmurką

Grillowane Kebaby Salmon | Skinnytaste


Łosoś z grilla Kebab
Skinnytaste.com
Porcje: 4 • Rozmiar: 2 kebaby • Punkty Stare: 6 pkt • Waga Punkty Watcher +: 8 pkt
Kalorie: 267 • Tłuszcz: 11 g • Carb: 7 g • Błonnik: 3 g • Białko: 35 g • Cukier: 0 g
Sód: 658 mg • Cholest: 94 mg Składniki




2 łyżki posiekanego świeżego oregano
2 łyżeczki nasion sezamu
1 łyżeczki zmielonego kminku
1/4 łyżeczki płatków kruszony pieprz czerwony
1-1/2 funtów dziki filet z łososia bez skóry, pokroić na kawałki 1-calowy
2 cytryny, bardzo cienkie plasterki w rundach
Olej z oliwek sprayu
1 łyżeczki soli koszernej
16 Bamboo szaszłyków namoczone w wodzie 1 godzina


Sposób użycia: Rozgrzać grill jeden średnim ogniu i spryskać ruszty olejem. Mix oregano, sezam, kminek i pieprz czerwony płatki w małej misce połączyć; ustawić mieszankę przypraw bok. początek i koniec z łososia, łososia gwintu i założonymi plasterki cytryny na 8 par równoległych szpikulce do 8 kebaby razem. Spray ryby lekko oliwą i solą koszerną sezonie i mieszanki przypraw zastrzeżonego.







Grill ryby, obracając od czasu do czasu, aż ryby jest nieprzejrzysty przez około 8 do 10 minut łącznie. Zaczerpnięte z Bon Appetit
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation