Kuchnia

zupy

Krupnik z kaszy jęczmiennej z warzywami i mięsem
100 g kaszy jęczmiennej perłowej
500 g łopatki wieprzowej
3 ziemniaki
2 marchewki
1 pietruszka
1 por
2-3 łyżki posiekanej natki pietruszki
Vegeta,sól,pieprz,liść laurowy,czarny pieprz ziarnisty
olej
Do garnka wlać około 2 litrów wody,zagotować i dodać pokrojone w
kostkę mięso.Wrzucić liść laurowy,ziarenka czarnego
pieprzu,przyprawić vegetą.Gotować
na wolnym ogniu 30 minut. Następnie dodać marchewkę,pietruszkę
pokrojoną w plasterki oraz ziemniaki pokrojone w kostkę.Por pokroić w
krążki,zeszklić na oleju i również dodać do zupy. Wsypać opłukaną
kaszę jęczmienną. Gotować 20 minut. Doprawić solą i pieprzem.Przed
podaniem posypać natką pietruszki.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation