Święta i uroczystości

WIELKANOC

Pasta kanapkowa z awokado

1 dojrzałe awokado
2 łyżki soku z cytryny
2 jajka na twardo (1 do dekoracji)
1 szalotka
1 opakowanie twarożku (20 dag)
szczypta czosnku granulowanego
sól
pieprz
ciemny chleb
plasterki cebuli i listki rukoli do dekoracji

Awokado obierz, wyjmj ze środka pestkę, a miąższ rozgnieć widelcem i skrop sokiem z cytryny. Jedno jajko obierz ze skorupki i również rozgnieć widelcem. Szalotkę drobno posiekaj i wymieszaj z awokado i rozgniecionym jajkiem. Dodaj serek śmietankowy oraz posiekaną szalotkę. Przypraw do smaku granulowanym czosnkiem, solą i pieprzem. Pastę podawaj z ciemnym pieczywem (np. z pumperniklem, chlebem wileńskim lub razowcem na miodzie). Na kanapkach ułóż plasterki drugiego jajka na twardo, krążki cebuli oraz listki rukoli.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation