Kuchnia

sałatki

Świąteczna sałatka z indykiem

SkładnikiLista zakupów

pierś z indyka0.6 kg
Naturalna Przyprawa do mięs Knorr
2 łyżeczki
jajka5 szt
ananas (z puszki)100 g
szynka gotowana100 g
sok z cytryny0.5 szt
ser żółty100 g
Majonez Hellmann's Babuni
200 g
curry0.5 łyżeczki
szczypior0.5 pęczka

krok 1
Krok 1
Jajka ugotuj na twardo, wystudź i 4 sztuki pokrój w kostkę. Ostatnie jajko pozostaw do dekoracji.
Świąteczna sałatka z indykiem – krok 2
Krok 2
Pierś opłucz i natrzyj przyprawą Knorr. Skrop kilkoma kroplami oliwy, zawiń ścisło w aluminiową folię i upiecz w temperaturze 160 stopni przez około 35 minut. Po wystudzeniu pokrój w kostkę.
Świąteczna sałatka z indykiem – krok 3
Krok 3
Pozostałe składniki: ananasa, szynkę oraz żółty ser również pokrój w kostkę tej samej wielkości co indyka.
Świąteczna sałatka z indykiem – krok 4
Krok 4
Majonez wymieszaj dokładnie z curry i sokiem z cytryny.
Świąteczna sałatka z indykiem – krok 5
Krok 5
Wszystkie składniki połącz razem i wymieszaj. Dopraw do smaku, jeśli istnieje taka potrzeba. Następnie gotową sałatkę przełóż do salaterki i posyp wierzch pokrojonym szczypiorkiem. Pozostawione jajko pokrój w cząstki i udekoruj sałatkę.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation