Kuchnia

Do Chleba

wiosenny twarożek z nerkowców

szklanka nerkowców

sól do smaku

2 łyżeczki octu jabłkowego lub (nieco więcej) soku z cytryny

3 łyżki posiekanego koperku (u mnie czubate)

3 łyżki drobno pokrojonego szczypiorku

kilka średnich rzodkiewek- ok 10



Wykonanie

Nerkowce zalewam wodą i odstawiam na noc, następnego dnia płuczę, wrzucam do blendera, zalewam 1/2 szklanki gorącej wody i blenduję przez kilka minut, dosmaczam solą (niepełna płaska łyżeczka), dodaję ocet i wiosenne smaki: koperek, szczypior i cienko pokrojone rzodkiewki. Serek warto wstawić do lodówki dla przegryzienia smaków, używamy jako pasty do chleba, trzymamy przez kilka dni w lodówce w zamykanym pojemniku. Smacznego!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation