DIY - zrób to sam

DIY

Pita po domowemu

Składniki:

5 chlebków pita
3-4 kotlety schabowe pokrojone w kostkę
mały kawałek sera
pomidory
1 mała cebula
ogórek
kapusta pekińska
duży jogurt
1 ząbek czosnku lub odrobina czosnku granulowanego
1 płaska łyżeczka przyprawy do gyrosa
pieprz

Przygotowanie:
Kawałki kotleta podgrzewamy (innym razem można dodać filet z kurczaka pokrojony w paseczki, doprawiany przyprawą gyrosa, podsmażyć). Chlebki pita przygotowujemy w kuchence mikrofalowej lub piekarniku.
Pomidora kroimy w plasterki, ogórek w kostkę, kapustę kroimy w paseczki, cebulę w drobne piórka, ser ścieramy na dużych oczkach tarki. Jogurt przyprawiamy pieprzem i czosnkiem.
Środek ciepłej pity polewamy sosem, wkładamy mięso, warzywa, ser i polewamy sosem.

Na wiosnę wspaniałym dodatkiem do pity będą kiełki, a zamiast warzyw można dodać np. ananasa pokrojonego w kostkę – nie dajemy wtedy czosnku. ;)

http://najsmaczniejsze.pl/2009/04/pita-po-domowemu/
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation