Kuchnia

kulinaria

Moje Walijskie Pichcenie ... : PRZYSTAWKI I PRZEKĄSKI

Składniki:

3 bułki typu paluchy
400g pieczarek
2 cebule
2 łyżka startego sera żółtego
sól
pieprz
słodka papryka
olej


Wykonanie:

Każdą z bułek kroimy na pół, wydrążamy środek.



Pieczarki i cebulę kroimy drobno w kostkę, odsmażamy na oleju, solimy, pieprzymy, dodajemy paprykę. Mieszamy całość i dodajemy starty żółty ser. W tym czasie nasze wydrążone bułki podgrzewamy w piekarniku, wystarczy 5 minut w gorącym piekarniku, aby zrobiły się gorące a skórka chrupiąca. Po wyjęciu nakładamy do środka gorący farsz pieczarkowy i zjadamy ... porównując czy 20 lat temu smakowały tak samo ? :-)
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation