Kuchnia

kuchnia

Fasola po włosku od Degustatorki :-)
Składniki:
6 szt. cienkich parówek
2 cebule
1 puszka czerwonej fasoli
1 puszka ananasa w kawałkach
1 mały koncentrat pomidorowy
olej
sól, pieprz, ostra papryka

Wykonanie:
Cebulę obrać, pokroić i zeszklić na oleju. Dodać pokrojone w plasterki parówki i podsmażyć. Wlać syrop z ananasa i dusić ok. 5 minut. Następnie dodać fasolę odsączoną i wypłukaną z zalewy oraz kawałki ananasa, wszystko razem dusić ok. 5 minut.
Pod koniec dodać koncentrat, doprawić solą, pieprzem i papryką. Dusić jeszcze chwilę od czasu do czasu mieszając.
Podawać z ugotowanym białym ryżem.
Smacznego :-)
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation