Kuchnia

Sałatki

Sałatka lazurowa z winogronami i orzechami włoskimi
Składniki:
1 opakowanie mix sałat,
100 g sera podpuszczkowego dojrzewającego z przerostem niebieskiej pleśni (ja użyłam Danish Blue),
solidna garść (łuskanych) orzechów włoskich,
ok. 20 różowych winogron.

Dresing:
sok 1 cytryny,
1/2 pęczku koperku,
5 łyżek oliwy z oliwek,
1 łyżka płynnego miodu,
większa szczypta soli,
Koperek siekamy dodajmy sok z cytryny, oliwę i miód. Doprawiamy solą i wszytko dokładnie mieszamy.

Orzechy wrzucamy na suchą patelnię i prażymy. Sałatę układamy na półmisku i przyprószamy ją serem, winogrona pokrojone na połówki oraz uprażone orzechy. Polewamy dresingiem ... i wcinamy :)
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation