Kuchnia

kuchnia

Miodowo piwne filety otulone boczkiem - Blog kulinarny - Kuchnia Marty Blog kulinarny – Kuchnia Marty
Składniki:

1 kg filetów z kurczaka
200 g boczku wędzonego w plasterkach
4 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę
500 ml piwa
2 łyżki startego świeżego imbiru
sól
pieprz
3-4 łyżki miodu naturalnego
1 łyżka oliwy z oliwek



Przygotowanie marynaty:

W misce mieszamy piwo, miód, czosnek, imbir i oliwę z oliwek. Doprawiamy solą i pieprzem.

Filety z kurczaka płuczemy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Kroimy w słupki – około 4 kawałków. Mięso nacieramy solą i pieprzem, wkładamy do marynaty i chowamy do lodówki na całą noc.

Miodowo piwne filety otulone boczkiem

Przygotowanie kurczaka:

Kawałki kurczaka owijamy boczkiem i spinamy wykałaczkami. Grillujemy przez ok. 30 minut.

Ja wkładam jeszcze filety do naczynia żaroodpornego i podgrzewam przez 15 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 160 stopni pod przykryciem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation