Kuchnia

kuchnia przepisy

Ciasteczka biszkoptowe z kremem
Biszkopt,
- 4 jajka,
-2 łyżki cukru pudru,
-2 szt budyniu śmietankowego,
-1/4 łyżeczki sody oczyszczonej
-1 łyżeczka proszku do pieczenia,
-3 łyżki mleka,
MASA BUDYNIOWA,
- 2 szt budyniu waniliowego,
-2 łyżki cukru,
-4 łyżki serka Danio,
-(ile potrzeba) dżem porzeczkowy,

miksujemy oddzielone żółtka z budyniem- proszkiem- sodą-cukrem pudrem- mlekiem

ubijamy pianę z białek i po trochu dodajemy do masy żółtkowej, delikatnie mieszamy do uzyskania jednolitej puszystej masy

na blaszce płaskiej dajemy papier do pieczenia, nakładamy łyżką ciasto biszkoptowe formując koła w odpowiednich odstępach tak aby się nie skleiły podczas pieczenia

w 180C pieczemy je ok 10 minna złocisto

po upieczeniu placków natychmiast zdejmujemy je z blachy i nakładamy na kubki -aby się wygięły i tak je zostawiamy do ostygnięcia


zrobić budyń jak na opakowaniu- tylko troszkę mniej mleka ok 750 mil i mniej cukru 2 łyżki - budyń odstawiamy aż będzie całkowicie zimny

teraz zimny budyń miksujemy z 4 łyżkami serka Danio do gładkiej masy

teraz na każdy placek biszkoptu nakładamy łyżeczkę dżemu i dajemy sporo szprycą tortową budyniu

gotowe posypać cukrem-pudrem

SMACZNEGO!!!!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation