Kuchnia

Kuchnia

Cloud bread
- przepis na chleb bez węglowodanów

Składniki na 6-8 małych chlebków

​3 jajka
3 łyżki serka śmietankowego
1/4 łyżeczki proszku do pieczenia


Rozgrzej piekarnik do 150 st.

Rozdziel żółtka od białek. Żółtka utrzyj z serkiem, a z białek i proszku do pieczenia ubij pianę.
Połącz masę twarogową z pianą. Delikatnie wymieszaj.

Blaszkę wyłóż papierem do pieczenia. Łyżką nakładaj na nią porcje ciasta. W zależności od wielkości powinno Ci wyjść 6-8 "bochenków".

Piecz 15 minut.

Chlebek możesz jeść dokładnie tak, jak tradycyjny chleb. Z wędliną, serem, konfiturami. Pełna dowolność.

Smacznego!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation