Design

kuchnia

Sałatka z kurczakiem, awokado i jajkami - Przepisy - CookMagazine

Składniki:

3 garście sałaty roszponki
1 dojrzałe awokado
1 pierś kurczaka
sok z 1 cytryny
2 jajka
sól i pieprz
oliwa z oliwek

Zaczynamy od ugotowania jajek na twardo. W tym celu wrzucamy jajka do zimnej, osolonej wody. Wodę wraz z jajkami doprowadzamy do wrzenia i od tego momentu gotujemy je jeszcze przez około 8-10 minut. Ugotowane jajka odstawiamy do ostudzenia. W międzyczasie myjemy kurczaka pod bieżącą wodą, osuszamy go ręcznikiem papierowym i kroimy na niewielkie kawałki. Kurczaka namaczamy w soku z cytryny, przyprawiamy solą oraz pieprzem i smażymy. Na koniec myjemy, obieramy i kroimy awokado w plasterki.

Na sałatę umieszczoną w misce kładziemy awokado, obrane i przekrojone na połówki jajka oraz kurczaka. Całość skrapiamy oliwą z oliwek i doprawiamy świeżo mielonym pieprzem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation