Kuchnia

Fit meals

Komosa i grillowane warzywa

Składniki:

½ szklanki komosy ryżowej białej

1 cukinia

1 papryka czerwona

1 papryka żółta

zielona cebulka

natka pietruszki

1 ząbek czosnku

sól i pieprz

1 łyżka oleju kokosowego

Przygotowanie:

1. Komosę przepłucz na sicie ciepła wodą, włóż do garnka i zalej 1 szklanką wody. Dodaj szczyptę soli i gotuj pod przykryciem na małym ogniu przez 25 min.

2. Warzywa pokrój. Cukinię w talarki, czerwoną i żółtą paprykę w paseczki.

3. Na rozgrzanym oleju kokosowym smaż warzywa około 5 min, dodaj wyciśnięty przez praskę czosnek. Pod koniec oprósz je solą, pieprzem oraz pokrojoną natką i zieloną cebulkę.

4. Dodaj ugotowaną komosę i całość smaż jeszcze 2 minuty.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation