Kuchnia

Przepisy

Przepis na owsiane batony proteinowe - Zdrowa cukiernia

Płatki owsiane górskie zwykłe lub bezglutenowe 200 gr
Odżywka proteinowa w ulubionym smaku 60 gr
Nasiona Chia 80 gr
Suszona żurawina 80 gr
Orzechy włoskie 150 gr
Miód 80 gr
Sok z połówki pomarańczy W pierwszej kolejności delikatnie zmiksuj płatki owsiane razem z orzechami w robocie kuchennym. Dodaj odżywkę proteinową o dowolnym smaku, nasiona chia, żurawinę, miód. Następnie wciśnij sok z połowy pomarańczy uważając by pestki nie wpadły do środka naczynia miksującego. Na koniec bardzo dokładnie wymieszaj wszystkie składniki tak aby powstała gładka masa. Uformuj 13 batoników o wadze 50 gr. Na koniec włóż do lodówki na minimum 30 minut. Gotowe
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation