Kuchnia

Kuchnia

Pieczone ziemniaki z twarożkiem
Pieczone ziemniaczki z twarożkiem

Składniki

- 5 dużych ziemniaków,

- 200 gram sera białego,

- 2 duże łyżki śmietany,

- 2 ząbki czosnku,

- posiekany szczypiorek,

- sól,

- olej.
1. Ziemniaki dokładnie myjemy.

2. Wymyte ziemniaki nacieramy olejem, posypujemy solą a następnie zabijamy w folię aluminiową. Ważne aby zawinąć ziemniaki matową stroną na zewnątrz.

3. Nagrzewamy piekarnik do 180 stopni i pieczemy w niech ziemniaki około 20-30 minut ( wszystko zależy od wielkości ziemniaków).

4. Ser biały mieszamy ze szczypiorkiem oraz dodajemy 2 łyżki śmietany. Doprawiamy do smaku.

5. Upieczone ziemniaki przecinamy na pół, robimy delikatne wgłębienie do którego dodajemy farszu1. Ziemniaki dokładnie myjemy.

2. Wymyte ziemniaki nacieramy olejem, posypujemy solą a następnie zabijamy w folię aluminiową. Ważne aby zawinąć ziemniaki matową stroną na zewnątrz.

3. Nagrzewamy piekarnik do 180 stopni i pieczemy w niech ziemniaki około 20-30 minut ( wszystko zależy od wielkości ziemniaków).

4. Ser biały mieszamy ze szczypiorkiem oraz dodajemy 2 łyżki śmietany. Doprawiamy do smaku.

5. Upieczone ziemniaki przecinamy na pół, robimy delikatne wgłębienie do którego dodajemy farszu
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation