Design

Design

Kokosowa pannacotta z ananasem
Składniki:

200 ml kokosowego mleka
200 ml śmietanki
75 g cukru
2 listki żelatyny ( 1łyżeczka w proszku)

Karmelizowany ananas

1 ananas
1 łyżka masła
2 łyżki brązowego cukru
1 łyżeczka soku z limonki
1 łyżka malibu

Wykonanie:

Namocz żelatynę w zimnej wodzie przez pół godziny.
Zagotuj mleko kokosowe,śmietankę i cukier. Zdejmij z ognia, dodaj żelatynę i mieszaj do jej całkowitego rozpuszczenia.
Przelej pannacotta do miseczek lub filiżanek jak u mnie i wstaw do lodówki na dwie godziny.
Podgrzej masło z cukrem w rondelku, dodaj pokrojony ananas i sok z limonki. Na koniec wlej likier. Podaj pannacottę z karmelizowanym ananasem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation