DIY - zrób to sam

praktyczne

Tabule - libańska sałatka - Przepisy - Kuchnie świata - Polki.pl

Składniki:

25 dag kaszy kuskus
2 duże dojrzałe pomidory
1 cebula
zielony ogórek
czerwona papryka
2 łyżki posiekanej natki pietruszki
2 łyżki posiekanej mięty
3 łyżki soku z cytryny
4 łyżki oliwy z oliwek
2 ząbki czosnku
sól i pieprz
Sposób przygotowania:

Kuskus wsypać do miski, zalać osolonym wrzątkiem i odstawić na kilkanaście minut. Gdy kasza napęcznieje, odsączyć pozostałą wodę, zostawić w misce. Do kuskusu dodać sok z cytryny,oliwę. Wszystkie warzywa drobno pokroić i dodać do kaszy. Przyprawić, dokładnie wymieszać.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation