Kuchnia

wypieki

KARMINA: SPRAWDZIŁA :

masa z pianek marshmallows. Sprawdza się przede wszystkim przy zdobieniu tortów. Jest prosta do zrobienia,
starcza spokojnie na tort o średnicy 24 cm .+ ozdoby

Składniki:

1 paczka ( 175 g) pianek marshmallows ( pojawiły się smerfy - rozpuszczone dają piękny błękit )
ok 400 g cukru pudru + całkiem sporo do podsypywania przy wyrabianiu
łyżka wody
Pianki z wodą umieszczamy w kąpieli wodnej i mieszając doprowadzamy do całkowitego stopienia.
Dosypujemy połowę cukru pudru i dalej mieszamy. Nie trzeba przesiewać cukru i nie martwcie się grudkami – przy wyrabianiu wszystko ładnie się wygładzi. Jeśli potrzebujecie jeden kolor masy, na tym etapie możecie już dodać barwnik. Jeśli nie, dodaje się go po wyrobieniu i podzieleniu masy.
Ściągamy miskę z kąpieli wodnej i dodajemy resztę cukru pudru. Kiedy już nie damy rady mieszać szpatułką lub łyżką, przekładamy na stolnicę i wyrabiamy, aż osiągniemy gładką masę, która wygląda tak jak na obrazku.
Muszę przyznać, że barwienie jej nie było łatwe, ale za to ładnie się rozwałkowywała i była naprawdę bardzo elastyczna.
różowe. Jeśli potrzebujecie różową masę lub błękitną - pojawiły się smerfy :)
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation