Kuchnia

ciasta i słodkości

Ciasto kopa
Przepis:
(składniki na 2 kopy. drugą można spokojnie zamrozić)


Biszkopt z 5 jaj - pokrojony w drobna kostkę, można skropić spirytusem


2 kostki masła
4 jajka
8 łyżek cukru


Masło utrzeć.
Jajka ubić.
Do utartego masła dodawać ubite jajka.
Stopniowo dodawać spirytus - ok. 150 ml.


Wmieszać bakalie:
posiekane orzechy
posiekane migdały
rodzynki, itp.
im więcej, tym lepiej ;)


Na talerzu układać warstwami formując "kopę" widoczną na zdjęciu:
masę - pokrojony biszkopt - masę - biszkopt - masę itd,
aż do wyczerpania składników.
Zakończyć należy na masie.


Ubić kubeczek śmietany kremówki, rozłożyć na wierzchu.
Podawać z dowolnymi owocami.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation