Uroda

Dietetycznie

Wegetariański pasztet z grochu

Jak to zrobić:

2 szklanki ugotowanego żółtego grochu (czyli około 1,5 szklanki suchego)
1/2 cebuli
3 ząbki czosnku
3 jajka
3 łyżki siemienia lnianego
4 łyżki otrąb owsianych
1 łyżka pieprzu ziołowego
1 płaska łyżeczka soli
1/2 łyżeczki ostrej papryki
2 łyżki majeranku
1 łyżeczka mielonego kminu rzymskiego

Ugotowany groch zmiksować w blenderze, malakserze lub za pomocą ręcznego miksera razem z cebulą i czosnkiem. Siemię i otręby zmielić w młynku i dodać do grochu. Wbić jajka, dodać wszystkie przyprawy i ponownie dokładnie zmiksować. Prostokątną formę (keksówkę) wysmarować masłem i wysypać tartą bułką. Przełożyć do niej masę i piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez około 30 minut.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation