Podróże i miejsca

Przepisy

Zupa z soczewicy z wędzoną papryką i szpinakiem

Składniki:

300 g czerwonej soczewicy
łyżeczka wędzonej papryki
cebula
2 ząbki czosnku
marchewka
pietruszka korzeń
2 szklanki świeżego szpinaku
sól
pieprz
3 łyżki oliwy
1,5 litra wody przegotowanej


Oliwę rozgrzać, czosnek i cebulę posiekać, podsmażyć, dodać pokrojoną w kostkę marchewkę i pietruszkę, podsmażyć kilka minut.Soczewicę przepłukać, odcedzić.Soczewicę wsypać do warzyw i przez minutę podsmażyć.Soczewicę i warzywa zalać wodą, dodać paprykę i gotować około pół godziny, aż soczewica napęcznieje i zmięknie. Doprawić solą i pieprzem.Wrzucić świeże liście szpinaku i gotować jeszcze 2-3 minuty.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation