Kuchnia

Quchenne Inspiracje

Budyń czekoladowy z kaszy jaglanej z owocami i płatkami migdałowymi - MniamMniam.pl

Składniki na budyń czekoladowy z kaszy jaglanej z owocami i płatkami migdałowymi
1 szklanka mleka
1/2 szklanki kaszy jaglanej
1/4 szklanki wody
1 banan
2 łyżki miodu
2 łyżki kakao
garść winogron bez pestek
garść truskawek
2 łyżki płatków migdałowych
2 łyżki pestek granatu
To Ci się przyda!
Obiady szybkie, lekkie i kolorowe - książka, Grzegorz O...
Obiady szybkie, lekkie i kolorowe - książka, Grzegorz O...
Sprawdź cenę
Forma do tarty z wyjmowanym dnem i ceramicznym talerzem... -25%
Forma do tarty z wyjmowanym dnem i ceramicznym talerzem...
Sprawdź cenę
Musztarda miodowa (200 ml) - Maille -15%
Musztarda miodowa (200 ml) - Maille
Sprawdź cenę
Przygotowanie dania budyń czekoladowy z kaszy jaglanej z owocami i płatkami migdałowymi

ADVERTISEMENT


Banana obierz i pokrój na mniejsze kawałki. Winogrona pokrój na połówki. Truskawki pokrój na połówki.
Kaszę jaglaną ugotuj w mleku, wodzie i miodzie. Kasza powinna wchłonąć cały płyn.
Kaszę przełóż do wysokiego naczynia (np. blendera). Dodaj kakao i banana. Zmiksuj na gładko.
Budyń przełóż do miseczek. Na wierzchu ułóż połówki winogron. Posyp pestkami granatu i płatkami migdałowymi. Udekoruj połówkami truskawek.
Podawaj na deser.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation