Biżuteria

biżuteria

Likier jajeczny advocat - PrzyslijPrzepis.pl

6 żółtek
* 300 ml mleka skondensowanego słodzonego (np. dwie tubki)
* 200 ml śmietany kremówki (najlepiej 36%)
* 500 ml wódki
* dwie laski wanilii
* dwie krople aromatu waniliowego
* płaska łyżka cukru pudru

1. Oddzielamy białka od żółtek.
2. Laski wanilii przecinamy wzdłuż i wydrążamy nasionka.
3. Ziarenka i aromat dodajemy do żółtek, ubijamy, stopniowo dodając cukier puder. Miksujemy do połączenia składników i uzyskania lekko puszystej masy.
4. Przerywamy miksowanie i dodajemy mleko i śmietanę. Następnie miksujemy krótko ok. 1-2 minuty.
5. Dodajemy cienkim strumieniem wódkę, miksując na wolnych obrotach lub mieszając łyżką.

Jeżeli nie mamy laski wanilii - zwiększyć ilość aromatu waniliowego do 4-5 kropel
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation