Design

bizuteria

Gulasz Stroganoff z wołowiny i pieczarkami | codojedzenia.pl

Składniki:

5-6 portioner

500 g wolowiny
1 duża cebula
3 ząbki czosnku
2 łyżki mąki
1 łyżka musztardy dijon
1 mały słoik przecieru pomidorowego
500 g pieczarek
1 łyżeczka czarnego pieprzu, grubo zmielonego
1 łyżeczka czerwonej papryki
2 ziarna jałowca, rozgniecione
1 łyżka posiekanego tymianku, świeżego
2 łyżki natki pietruszki
½ l wrzątku
200 ml kwaśnej śmietany

Wykonanie:

Mięso pokrój na cienkie paski, oprósz mąką i podsmaż na oleju.
Dodaj pokrojoną w kostkę cebulę i czosnek oraz pieczarki.
Dodaj wszystkie przyprawy i przecier pomidorowy, zalej gulasz wrzątkiem i gotuj, aż mięso będzie miękkie. Ponieważ jest to gulasz wołowy, wiec wymaga on dłuższego gotowania około 2 godzin.
Kiedy gulasz jest już ugotowany dopraw go śmietaną.
Podaj gulasz z kleksem śmietany i ewentualnie posyp tymiankiem lub natką.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation