Kuchnia

kuchnia

Mięsa pełne aromatu

Kurczę pieczone - przepis blogera

kurczak
0.5 kostki masła
kawałek imbiru
główka czosnku
2 cytryny
limonka
gałązka rozmarynu
sól
pieprz
słodka papryka

Kurczaka myjemy, osuszamy. Nacieramy solą, pieprzem i papryką. Masło mieszamy z 2 posiekanymi ząbkami czosnku, połową imbiru, skórką z połowy limonki i rozmarynem. Końcem łyżki, delikatnie, żeby nie rozerwać, oddzielamy skórę od mięsa. W powstałe kieszonki, delikatnie, wkładamy aromatyzowane masło i równomiernie je rozsmarowujemy. Cytrusy kroimy w ćwiartki, pozostały imbir w paski, 2 ząbki czosnku spłaszczamy. Faszerujemy mieszanką kurczaka. Pieczemy około 1 i 1/2 godziny w 180 stopniach.
gruszkinawierzbiee.blogspot.com/2013/03/kurcze-pieczone.html
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation