Kuchnia

warzywka

- bułka pszenna [1 ] (dobra będzie bagietka lub bułka wrocławska)
- pieczarki [250 g]
- kukurydza konserwowa [2 łyżki] (czubate)
- papryka [200 g]
- ser żółty [4 plastry]
- cebula [40 g]
- sól (do smaku)
- olej rzepakowy [2 łyżki]

Bułkę przekrajamy na pół i wydrążamy środek. Okruszki dajemy wróbelkom, które pewnie głodują na śniegu i mrozie;)
Cebulę kroimy w kostkę, podsmażamy na oleju na złoty kolor. Dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki, paprykę pokrojoną w kosteczkę i kukurydzę. Posypujemy do smaku solą i podsmażamy na małym ogniu aż wyparuje woda. Wydrążoną bułkę wykładamy plasterkami sera żółtego i nadziewamy warzywami. Podpiekamy w piekarniku pięć minut i podajemy. Świetnie pasuje do tego sos czosnkowy.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation