Hobby

przepisy

Żółwie z mielonego mięsa babci Basi
Składniki

ok. 35 dag mięsa mielonego, patrz przepis "Kotlety mielone babci Basi "( może być drobiowe )
5 cienkich parówek,
ser w plastrach Hochland na gorąco,
pieprz w ziarenkach,
sałata do dekoracji,

Instrukcje

1. Mięso mielone doprawiamy ( patrz przepis na " Kotlety mielone babci Basi " i formujemy 3 kulki.

2. Parówki przecinamy wzdłuż na pół i dzielimy na kawałki taką ilość , aby starczyła na nóżki i główki.

3. Przygotowujemy blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.

4. Formujemy żółwie, główki nacinamy w miejscu oka i wkładamy ziarenka pieprzu.

5. Plastry serka tniemy na paski i przeplatamy na grzbiecie żółwia.

6. Pieczemy w piekarniku w temperaturze 180 -190 st. C. aż do zrumienienia.

Smacznego :)
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation