Kuchnia

Przepisy na ciasta i nie tylko

Zupa chlebowa z Pałuk - przepis ze Smaker.pl

Przeglądając kuchnię wielkopolską natknąłem się na zupę chlebową ,bardzo smaczną i szybką w przygotowaniu.
Składniki

2 l bulionu mięsno-warzywnego
400 g czerstwego chleba (u mnie żytni)
300 g cienkiej kiełbasy
200 g wędzonego boczku
4 jajka
sól ,pieprz

5-6 os. 30 min łatwe tanie
Przygotowanie

Kiełbasę i boczek kroimy w drobną kostkę. Chleb rozdrabniamy i zalewamy 750 ml wrzątku i mieszamy na jednolitą masę. Do masy wlewamy bulion mięsno-warzywny. Jajka roztrzepujemy w 500 ml zimnej wody ,dolewamy do całości razem z pokrojoną kiełbasą i boczkiem. Zagotowujemy (ciągle mieszając) ,do smaku doprawiamy solą i pieprzem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation