Kuchnia

dekoracje

Duszona kapusta pekińska ze szpinakiem w śmietanie - PrzyslijPrzepis.pl

Smakowita kapusta ze szpinakiem w śmietanie, idealna do obiadu...

mała kapusta pekińska
150g młodego szpinaku
2 ząbki czosnku
mała cebula
2 łyżki masła
3 łyżki śmietany 18%
pół szkanki wody
sól
pieprz
sok z cytryny

W głębokiej patelni rozpuszczamy masło, wrzucamy pokrojoną kapuste pekińską, cebulę, chwilę smażymy.

Dolewamy wodę, dusimy ok 15 min.

Dodajemy szpinak, wyciskamy czosnek, dusimy jeszcze 10min.

Na koniec przyprawiamy i łaczymy ze śmietaną, chwilkę gotujemy.
Ps. możemy wcisnąc trochę soku z cytryny, podkreślając smak kapusty.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation