Kuchnia

Keep calm and eat fish and seafood

Ryba na sposób chiński

Składniki:

* 50 dag filetów z ryby np. mintaj
* sól, pieprz
* panierka: mąka, jajko, tarta bułka
* tłuszcz do smażenia
* 1 marchew
* kawałek selera
* 1 cebula
* pół czerwonej papryki
sos:
* 3 łyżki ketchupu
* łyżka sosu sojowego
* łyżka białego octu winnego
* łyżeczka cukru
* 100 ml oliwy z oliwek


Treść przepisu:

Kawałki ryby solimy i pieprzymy. Obtaczamy kolejno w mące, jajku i tartej bułce. Smażymy z obu stron na złoty kolor. Przekładamy do garnka z grubym dnem. Marchew, seler i paprykę kroimy w słupki. Cebulę kroimy w piórka. Warzywa smażymy na patelni do czasu aż warzywa zmiękną. Składniki sosu mieszamy (najlepiej turlejką) i dolewamy do warzyw. Mieszamy. Mieszankę warzywną z sosem dokładamy do ryby. Dusimy pod przykryciem jakieś 10 minut.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation