Kuchnia

Keep calm and eat fish and seafood

Pyszna ryba słodko-kwaśna
Do przygotowania posiłku potrzebne nam będą:

Ryba – może być filet z soli lub innej białej ryby – ok. 40 dekagramów

Świeży imbir – ok. 5 dek

Mąka ziemniaczana – 1,5 łyżki

Fix Kurczak słodko-kwaśny Knorr – 1 opakowanie

Sos sojowy – 2 łyżki

Sól, olej do podsmażenia

Wódka – 1 łyżka

Białka – 2 sztuki



A jak wykonać tę potrawę?

Rybkę należy pokroić na nieco grubsze pasy. Posiekać obrany imbir, a następnie wymieszać kawałki ryby z imbirem i sosem sojowym.

Ostrożnie ubijamy białka. Dodajemy sól, mąkę, wódkę i mieszamy. Wyrobione ciasto musi być dość rzadkie i jednolite.

Filety obtaczamy w cieście i smażymy na głębokim oleju.

Na koniec z wykorzystaniem Fix Knorr przyrządzamy sos, który podajemy z rybą i pietruszką.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation