Kuchnia

⇒ POTRAWY Z KUCHNI POLSKIEJ » ☕️ …✽

Bezglutenowy chleb kukurydziany przepis -
Składniki
ilość porcji : 12

2 jajka, lekko roztrzepane
1,5 szklanki letniej wody
1/4 szklanki oleju roślinnego
1,5 szklanki mąki kukurydzianej
1 szklanka mąki z prosa

1 szklanka mąki ryżowej
1/4 szklanki cukru
1 łyżka proszku do pieczenia
1 łyżeczka soli

Sposób przygotowania
Przygotowanie: 10min. › Gotowanie: 20min. › Gotowe w: 30min.

Rozgrzać piekranik do temperatury 200 stopni C. Natłuścić kwadratową foremkę o boku 20 cm.
Jajka roztrzepać z wodą i olejem, aż się połączą. Odstawić. W oddzielnej misce wymieszać wszystkie rodzaje mąki z cukrem, proszkiem i solą. W środku zrobić wgłębienie i wlać jajka z wodą i olejem. Wymieszać, aż składniki się połączą.
Ciasto przełożyć do formy i piec przez około 20 minut na złoty kolor - wierzch chleba powinnien być sprężysty przy dotknięciu.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation