Kuchnia

Wypieki i Gotowanie

Letnia surówka z kapusty z sosem czosnkowym

Składniki:
1/2 główki młodej kapusty (ok.500g)
2 ogórki gruntowe
1 pęczek szczypiorku
2 marchewki
10 rzodkiewek

Sos:
1szkl. jogurtu greckiego
1 łyżka majonezu
1 łyżeczka musztardy dijon
1 ząbek czosnku
cukier, sól, pieprz

Z podanych składników zrobić sos. (Czosnek przecisnąć przez praskę).

Kapustę poszatkować, marchew zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Rzodkiewkę pokroić na ćwiatki, ogórki w półplasterki, szczypior posiekać. Wszystko wymieszać, wlać sos, wymieszać odstawić na 30min. aby warzywa zmiękły i przeszły smakiem sosu.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation