Kuchnia

OCET

Z tym przepisem przygotujesz ocet jabłkowy w mniej niż godzinę. Koniec z jego kupowaniem! - Pyszności
Składniki:
kg jabłek
litr wody (letniej i przegotowanej)
5 łyżek cukru (im jabłka są słodsze, tym mniej cukru potrzebujemy)
Z tym przepisem przygotujesz ocet jabłkowy w mniej niż godzinę. Koniec z jego kupowaniem!
Sposób przygotowania:
Umyj i osusz owoce. Następnie podziel jabłka na ćwiartki, usuwając ogonki.
Owoce umieść w dużym słoiku. Do letniej wody dodaj cukier i przelej ją do naczynia.
Na słoiku umieść gazę i zabezpiecz ją przy pomocy gumki recepturki.
Odstaw słoik w ciemne i ciepłe miejsce. Pamiętaj, aby owoce przez cały czas znajdowały się pod powierzchnią wody, a do wnętrza słoika był ciągły dopływ tlenu.
Fermentacja octu może potrwać od 2 do 5 tygodni. To wszystko!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation