Kuchnia

Przepisy na ciasta i nie tylko

Sałatka z jajkiem, łososiem i brokułem |

Składniki:
5 jajek ugotowanych na twardo
1 średniej wielkości czerwona cebula
pół niedużego brokuła, ugotowanego al dente
150 g. wędzonego łososia
1 puszka zielonego groszku
majonez
sól, pieprz
szczypiorek do posypania
Przygotowanie:
Obrane jajka kroję w małą kostkę, drobno siekam cebulę i ugotowanego brokuła. Łososia rwę na kawałki, odcedzam groszek. Układam warstwami: 1/3 posiekanych jajek, majonez, brokuły, czerwoną cebulę, połowę groszku, łososia, 1/3 jajek, resztę groszku, majonez, pozostałe jajka, szczypiorek. W międzyczasie lekko solę i oprószam pieprzem warstwy z jajkiem. Sałatkę przechowuję w lodówce, przykrytą folią spożywczą.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation