Kuchnia

Kuchnia

Ryba po grecku przepis | Kotlet.tv


Składniki

1,5 kg ryby (np. panga)
3 duże marchewki
2 pietruszki
1 por
1 seler
3 cebule
1/2 szklanki oleju
3 łyzki koncentratu pomidorowego
1 łyżeczka mielonej słodkiej papryki
2 liscie laurowe
4 ziela angielskie
sok z 1 cytrtny
sól i cukier do smaku

Etapy przygotowania

Ryba po grecku - pyszny przepis

Jarzyny zetrzec na tarce o grubych oczkach. Włożyc do dużego rondla z mocno rozgrzanym olejem. Podlac 1/2 szklanki wody. Dodac przyprawy i dusic na malym ogniu około 15 minut. Nastepnie dodac koncentrat i 3 łyzki wody i dusic kolejne 10 minut. Przprawic sokiem z cytryny i mielona papryką.

Filety rybne smażyc opanierowane na malym ogniu (tak aby się nie zrumieniły)
Układac na półmisku warstwami: warzywa - ryby - warzywa

Ryba po grecku gotowa! Nie tylko na świątecznym stole taka ryba po grecku będzie wszystkim smakowała. :)
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation