Kuchnia

kuchnia

składniki:
-4 placki tortilli
-200 g sera żółtego
-125 g kurek
-1 udo kurczaka
-1 cebula
-3 łyżki jogurtu greckiego
-½ łyżeczki posiekanej pietruszki
-łyżka masła
-przyprawa warzywna (typu Vegeta)
-sól
-pieprz

przepis:
Kurki dokładnie myjemy, a cebulę drobno siekamy. Ser ścierany na tarce o grubych oczkach.
W garnku zagotowujemy wodę, doprawiamy przyprawą warzywną i gotujemy udko z kurczaka (około 20 minut). Gdy będzie ugotowane, odstawiamy do ostygnięcia i oddzielamy mięso od kości.
Na patelni rozgrzewamy masło i podsmażamy na nim cebulę, aż będzie szklista. Następnie dodajemy kurki i pietruszkę. Przyprawiamy solą, pieprzem i dodajemy mięso z kurczaka.
Tortillę posypujemy częścią sera, dodajemy kurki z kurczakiem i ponownie część sera. Przykrywamy drugą tortillą. Grillujemy z obu stron, aż placki staną się chrupiące.
Tak samo postępujemy z kolejną tortillą. Podajemy od razu ciepłe.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation