Kuchnia

od kuchni.

Migdały w białej czekoladzie z cynamonem.

Składniki (na około 42 migdały):

ok. 50 g migdałów
100 g białej czekolady
3 łyżki mleka w proszku
opakowanie cynamonu

Białą czekoladę rozpuszczamy na kąpieli wodnej. Odstawiamy ją do wystudzenia na ok. 15 minut. Do letniej czekolady dodajemy po łyżce mleka w proszku i mieszamy dokładnie do momentu połączenia się składników. Migdały maczamy w czekoladzie i odkładamy na talerz wyłożony folią aluminiową. Proponuje złapać migdał w dwa palce za dwa jego "końce" (nie wiem czy to jest dosyć jasne :) ) - czekolada niestety trochę się lepi dlatego łatwiej je wtedy będzie nią oblepić. Migdały wkładamy na 15 minut do lodówki. Po tym czasie każdego migdała wkładamy na moment do miseczki wypełnionej cynamonem . Całość ponownie chłodzimy jeszcze ok. 30 minut.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation