Kuchnia

kuchnia

Kurczak z ryżem po meksykańsku - DoradcaSmaku.pl

pierś z kurczaka
500 gram
cebula
1 sztuka
papryka
1 sztuka
kukurydza w puszce
1 sztuka
ryż
1 woreczek
pomidory w puszce
1 sztuka
koncentrat pomidorowy
2 łyżki
woda
200 ml
olej
1 łyżka
sól, pieprz
do smaku
słodka i ostra papryka w prosz
do smaku
tabasco
opcjonalnie
fasola
1 puszka
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Kurczaka opłucz, oczyścić i pokrój w dużą kostkę, następnie dopraw solą i pieprzem. Posiekaną w piórka cebulę zeszklij na rozgrzanym oleju, dodaj kurczaka i podsmaż, dorzuć pokrojoną w paski paprykę. Całość smażyć do czasu gdy papryka lekko zmięknie. Przełóż wszystko do garnka (lub pozostaw na patelni jeśli jest wystarczająco duża), podlej wodą, dodaj koncentrat i pomidory z puszki oraz przyprawy. Wszystko wymieszaj i dosyp kukurydzę oraz czerwoną fasolkę.

Ryż przygotuj według przepisu na opakowaniu i dodaj do sosu.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation