Kuchnia

Sałatki, surówki + gotowane, smażone i duszone warzywa

Półmisek z jajkami
Składniki:
Majonez Dekoracyjny WINIARY (4 łyżki) śmietana 12% (3 łyżki) seler konserwowy (1 słoik) kukurydza (1 puszka) ananas (1 puszka) por (biała cześć) (100 g) jajko ugotowane na twardo (8 sztuk) sól (1 do smaku) pieprz (1 do smaku)

Sposób przygotowania:

Seler, kukurydzę i ananasa odsącz z zalewy. Por pokrój w półplasterki i delikatnie posól. Następnie połącz wszystko z łyżką Majonezu. Pozostały Majonez połącz ze śmietaną, dopraw solą i pieprzem. Jajka obierz i każde przekrój na połowę. Sałatkę wyłóż na półmisek, na niej ułóż połówki jajek i polej sosem majonezowym. Podawaj udekorowane szczypiorkiem i natką pietruszki.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation