Kuchnia

drożdżowe

Chaczapuri video przepis - Zobacz na przepisy.pl

Składniki
mozzarella100 g
ser feta100 g
parmezan starty100 g
Cebula z USA Knorr1 łyżka
Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr0,5 łyżeczek
jajka4 szt.
Oregano z Turcji Knorr1 szczypta
olej do smażenia1 łyżka
ciasto
mąka pszenna250 g
suche drożdże7 g
ciepła woda150 ml
sól0,5 łyżeczek
oliwa z oliwek1 łyżka
cukier0,5 łyżeczek

Przygotowanie

Połącz składniki ciasta i wyrabiaj w mikserze lub dłońmi aż będzie gładkie.

Podziel na cztery części, rozwałkuj i uformuj klasyczne łódeczki.

Sery rozkrusz i połącz w misce z przyprawami Knorr.

Na środku łódeczki z ciasta połóż farsz serowy i zapiekaj w rozgrzanym do 220 stopni piekarniku przez ok 15-20 minut.

Wyjmij gorące z piekarnika i na środku każdej łódeczki wbij jajko.

Włóż do pieca jeszcze na ok 2 minuty aby jajko się ścięło, a żółtko pozostało płynne. Podawaj skropione oliwą i posypane oregano Knorr.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation