Kuchnia

Przepisy

Pyszna pasta z cukini

Cukinia - moja ważyła 40 dag, mała cebula, orzechy nerkowca, olej lniany, sól, pieprz, chili, czosnek, masło

Cebulę pokroiłam w kostkę i zeszkliłam na łyżce masła. Do zeszklonej cebuli dodałam startą na dużych oczkach wraz z miekką skórką cukinię. Smażyłam na małym ogniu ok 15 min aż delikatnie warzywa zaczęły przywierać do dna patelni, aż odparowała woda - wystudziłam. Do letnich warzyw dodałam łyżkę oleju, garść orzechów, duży ząbek czosnku pokrojony w plasterki, szczyptę chili, sól i pieprz do smaku - zblendowałam. Przełożyłam gotową pastę do pojemnika - schłodziłam w lodówce

Do pasty można dodać dowolne orzechy lub pestki słonecznika oraz dowolny olej
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation