Kuchnia

jedzenie

300 g filetu z łososia bez skóry
150 g zielonej fasoli
150 g łuskanego grochu
13 jaj
1 cebula
1 pęczek płaskiej pietruszki
3 łyżki. łyżka oliwy z oliwek
sól
pieprz

1. Odcedź fasolę, pokrój ją. Ugotuj ją z groszkiem przez 10 minut w osolonej wrzącej wodzie, odcedź. Pokrój łososia w kostkę.

2. Rozgrzej piekarnik do temperatury 180 °) Cebulę obrać i pokroić, stopić na patelni z pozostałym olejem.

3. W misce umieścić cebulę, warzywa, łososia, posiekaną natkę pietruszki i 10 jaj. Sól, pieprz i delikatnie wymieszaj.

4. Wlej 2/3 mieszanki do formy, pokrój pozostałe 3 jajka równo i przykryj resztą mieszanki. Piec przez 45 minut.

5. Podawać na zimno z kawałkami cytryny.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation