Kuchnia

Przepisy na ciasta i nie tylko

Kofta - pomysł na grill w greckim stylu
500g wołowiny
300g wieprzowiny
1 jajko
niewielka bułka namoczona w mleku
1 drobno posiekana cebula
2 posiekane ząbki czosnku
garść posiekanych listków świeżej mięty
sok i skórka starta z jednej cytryny
pół łyżeczki mielonego imbiru
pół łyżeczki kuminu
1,5 łyżeczki oregano
pół łyżeczki mielonej kolendry
sól i pieprz do smaku


Wszystkie składniki na kofty umieszczamy w miseczce i szybko i dokładnie wyrabiamy, aby powstała masa. Następnie porcje mięsa owijamy wokół wcześniej namoczonych patyczków, tak aby powstały niezbyt grube wałeczki. Grillować ok. 10-15 minut ze wszystkich stron, aż równomiernie się zrumienią.?
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation